Πάρτε τη ζωή αλλιώς


Οι κακές συνήθειες της καθημερινότητας επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση.

Η πίεση της καθημερινότητας, το άγχος, οι υποχρεώσεις είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεση και την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Η κατάσταση ωστόσο επιδεινώνεται όταν επιβαρύνουμε τον εαυτό μας με κακές συνήθειες όπως αυτές που ακολουθούν και τις οποίες καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε αλλάξουμε. 

Περπατώντας σκυφτοί

Η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου συχνά αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που περπατάει. Για παράδειγμα, όταν κάποιος είναι στεναχωρημένος ή αρνητικά φορτισμένος έχει την τάση να καμπουριάζει και να περπατά σκυφτός. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κακή στάση σώματος στο περπάτημα έχει αρνητική επίδραση και στη διάθεση. Προσπαθήστε, λοιπόν, να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά κι αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Έλλειψη γυμναστικής

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι η γυμναστική – σε οποιαδήποτε μορφή της – μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης. Παράλληλα, μελέτες έχουν δείξει ότι με τη σωματική άσκηση ο οργανισμός παράγει ορμόνες που φτιάχνουν τη διάθεση, χαρίζουν ευεξία και ενέργεια. Αν δεν είστε τύπος του γυμναστηρίου, προσπαθήστε δύο φορές την εβδομάδα να κάνετε μια γρήγορη βόλτα με τα πόδια ή πολύ χαλαρό τρέξιμο. Θα δείτε αμέσως τη διαφορά και στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα.

Μικρή διάρκεια ύπνου

Η έλλειψη ύπνου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεσή μας, αλλά και την υγεία του οργανισμού. Και φυσικά, εκτός από την ποσότητα σημασία έχει και η ποιότητα του ύπνου. Βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε, όπως να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή να πιείτε ένα αφέψημα και προσπαθήστε να αποβάλλετε το στρες και τις αρνητικές σκέψεις. Αν πετύχετε να κοιμάστε αρκετές ώρες, χωρίς διακοπές θα είστε σίγουρα πιο ξεκούραστοι αλλά και πιο κεφάτοι.

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram