Τι ημερομηνία λήξης έχει το μαξιλάρι σας;


Αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι ημερομηνία λήξης έχουν μόνο τα τρόφιμα, τότε μάλλον θα σας απογοητεύσουμε.


Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά πρέπει να αλλάζουν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ακόμη και αν δεν εμφανίζουν εμφανή σημάδια φθοράς, λεκέδες και δυσάρεστες οσμές. Ποια είναι αυτά και κάθε πότε χρειάζονται αντικατάσταση;

 

Στρώμα:

Αντικατάσταση

Κάθε 8-10 χρόνια

Παρότι- λανθασμένα- το αγοράζουμε για …μια ζωή, είναι γεγονός ότι το στρώμα, ακόμη και αν δεν έχει εμφανείς φθορές-  πρέπει να αντικαθίσταται, καθώς με την πάροδο του χρόνου παύει να «υποστηρίζει» σωστά το σώμα μας. Ακόμη, ένα παλιό στρώμα φιλοξενεί πολλά ακάρεα στο εσωτερικό του, πυροδοτώντας αλλεργίες και άσθμα. Η ανάγκη αλλαγής ενός στρώματος και η διάρκεια ζωής του ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό του και τη συχνότητα χρήσης του. Ο τακτικός αερισμό του, το σκούπισμα με την ηλεκτρική αλλά και η χρήση ενός επιστρώματος, βοηθούν στην καλύτερη υγιεινή και δίνουν διάρκεια στο στρώμα μας. 


Μαξιλάρι:

Αντικατάσταση

Κάθε χρόνο

Δεν είναι μόνο η ποιότητα του ύπνου που πρέπει να κοιτάμε επιλέγοντας ένα μαξιλάρι, αλλά και οι …οδηγίες πλύσης. Οι ειδικοί, είναι κατηγορηματικοί: τα μαξιλάρια από υλικά που δεν πλένονται πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο, ενώ εκείνα που μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, πρέπει να πλένονται κάθε – ιδανικά- κάθε τρεις με τέσσερεις μήνες, στους 60 βαθμούς ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το εσωτερικό των μαξιλαριών συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από ακάρεα, μύκητες, βακτήρια και νεκρό δέρμα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται περιποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram