Οι Λαρισαίες του Pole Dancing


Οι Λαρισαίες του Pole Dancing Φωτο. Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Όταν η Ντέμι Μουρ το 1996 σαγήνευε τα πλήθη με τον αισθησιακό χορό της στην ταινία «Στριπτίζ» σίγουρα δεν φανταζόταν ότι ο συγκριμένος ρόλος θα έδινε το έναυσμα σε χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο να ασχοληθούν με το Pole Dancing, απενοχοποιώντας ένα είδος χορού που μέχρι και λίγα χρόνια πριν θεωρούνταν ταμπού.

Ανάμεσα σε αυτές και πολλές Λαρισαίες οι οποίες δεν δίστασαν να ανεβούν στον στύλο για να χορέψουν, για να γυμναστούν, για να νιώσουν σέξι, για να τονώσουν τους μυς αλλά και την αυτοπεποίθηση τους. Γιατί το Pole Dancing δεν είναι μόνο αισθησιασμός αλλά ένας διασκεδαστικός συνδυασμός χορού και γυμναστικής που γυμνάζει υπέροχα το σώμα. Μια συνεχής και εθιστική πρόκληση, όπως θα πουν οι Λαρισαίες κυρίες που ασχολούνται με το σπορ.

DSAE1970 thema

Αυτή τη στιγμή στη Λάρισα μαθήματα Pole Dancing πραγματοποιούνται σε ελάχιστες σχολές χορού αν και η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, συνομιλώντας με Λαρισαίες που είτε θα ήθελαν να επιχειρήσουν τον συγκεκριμένο τρόπο άθλησης, είτε τον εξασκούν συστηματικά.

Μια από αυτές είναι η Μαρία Πλεξουσάκη (φωτ.), απόφοιτός του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας, η οποία τα πρωινά εργάζεται σε ιατρικό διαγνωστικό κέντρο και τα απογεύματα διδάσκει Pole στη Λάρισα. Η επαφή της με τον χορό ξεκίνησε το 2011 μέσα από κάποια μαθήματα Oriental και Tribal μέχρι τη στιγμή που γνώρισε το Pole και όπως θα πει ….ερωτεύτηκε.

Όπως σημειώνει στις Θ.Ε. το Pole Dancing είναι μία ανεξάντλητη πηγή ακροβατικών και μια διαρκής αναμέτρηση με τον εαυτό σου καθώς όσο περισσότερο το εξασκείς, ανακαλύπτεις τις άπειρες δυνατότητες που έχει το σώμα.

Παρότι απαιτητικό και επίπονο λόγω των συνεχών πιέσεων και της επαφής του σώματος με τον στύλο, μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας, φυσικής κατάστασή ή σωματικής διάπλασης. Πρόκειται άλλωστε για την τέλεια γυμναστική για όλο το σώμα και ειδικά για το πάνω μέρος του κορμού.

DSAE1972 thema

Όπως σε κάθε προπόνηση, η τεχνική μαθαίνεται σταδιακά και καθώς το σώμα ενδυναμώνεται μέσω της άσκησης, ανακαλύπτεις νέες φιγούρες, πιο δύσκολες κινήσεις αλλά και μια διαφορετική πτυχή του εαυτού σου και του τι μπορείς να καταφέρεις. Αυτή η διαδικασία έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία και την τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Αν τώρα σε αυτό προσθέσουμε μια αισθησιακή χορογραφία μέσω της οποίας μπορούμε να ανακαλύψουμε μια σέξι πτυχή τους εαυτού μας, καταλαβαίνουμε γιατί όσοι γνωρίζουν το Pole δύσκολα το εγκαταλείπουν. Ειδικά στην κατηγορία Exotic, o συνδυασμός χορού και ακροβατικών χαρίζει ευελιξία στο σώμα ενώ σε κάθε μάθημα υπάρχει κάτι καινούργιο να ανακαλύψεις.

story

Η ‘Άννα, μαθήτρια της Μαρίας, ασχολείται από μικρή με τον χορό. Γνώρισε το Pole Dancing από το ίντερνετ καθώς και από διάφορα βίντεο στοYouTube, ενώ όταν πληροφορήθηκε ότι γίνονται μαθήματα και στη Λάρισα δε δίστασε να δοκιμάσει, συμπληρώνοντας φέτος 3 χρόνια μαθημάτων. «Ο συγκεκριμένος χορός έχει ίσως μία δυσκολία παραπάνω από άλλους, αλλά όταν επιτέλους, μετά από σκληρή προπόνηση καταφέρεις να εκτελέσεις μια χορογραφία ή να βγάλεις κάποια από τις εντυπωσιακές κινήσεις του Pole, η ικανοποίηση είναι τεράστια! Βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, να δυναμώνει.

Εξελίσσεσαι συνεχώς και κάνεις την τέλεια γυμναστική» δηλώνει στις Θ.Ε. Όταν λέει στους γύρω της ότι ασχολείται με το Pole οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται. «Συνήθως, οι άντρες ρωτούν πως γίνεται να σε δουν να χορεύεις ενώ οι γυναίκες ρωτάνε αν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κι αυτές».

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram