Delicious, μια …νόστιμη έκδοση με Λαρισαϊκή υπογραφή


Τι σχέση έχει η ζάχαρη με τη γραφιστική;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε καμία καθώς σύμφωνα με το «Delicious», την εξαιρετική έκδοση σχετικά με το branding, τη γραφιστική και την οπτική ταυτότητα των πιο… γλυκών καταστημάτων στον πλανήτη, ο έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις εστίασης και η πληθώρα των επιλογών, έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό καθεστώς σε ότι αφορά στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία των συγκεκριμένων καταστημάτων.

IMG 1111 Custom

Σοκολατοποιίες, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και cafe, παρότι θεωρητικά θα ήταν εύκολο να αναπτύξουν μια αμφίδρομη σχέση με τον πελάτη, σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέρνουν να διαφοροποιηθούν έναντι του ανταγωνισμού με αποτέλεσμα να μειονεκτούν σε προβολή, απήχηση και πωλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η γραφιστική και ο σχεδιασμός μιας αναγνωρίσιμης εταιρικής ταυτότητας η οποία θα αντανακλάται σε κάθε κομμάτι της επιχείρησης, από την εσωτερική διακόσμηση μέχρι τον λογότυπο, τις συσκευασίες, τις χρωματικές παλέτες, τους καταλόγους, τα φυλλάδια ή και τις στολές του προσωπικού, είναι ουσιώδες στοιχείο του branding.

Στην έκδοση Delicious, την οποία προλογίζει ο Λαρισαίος γραφίστας Απόστολος Τσιοβάρας ιδιοκτήτης της Cursor Design Studio, παρουσιάζονται στρατηγικές branding, marketing και σχεδιασμού, αλλά και επιχειρήσεις οι οποίες πραγματικά κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

IMG 1097 Custom

Ανάμεσα τους και η λαρισαϊκή επιχείρηση Las Ramblas, με το αναγνωρίσιμο και δημοφιλές branding που δημιούργησε ο Λαρισαίος γραφίστας.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ

ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ DESIGN

Με περισσότερα από 20 χρόνια στον χώρο της γραφιστικής, ο Απόστολος Τσιοβάρας σημειώνει στις Θ.Ε: «Τα cafe, οι patisserie και τα ζαχαροπλαστεία αποτελούσαν ανέκαθεν τόπους συνάθροισης και επικοινωνίας.

Με το πέρασμα των χρόνων οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις εξέλιξαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με το καταναλωτικό κοινό. Όπως λοιπόν ο κάθε άνθρωπος φροντίζει για την εμφάνισή του, σύμφωνα με τις επιταγές της κάθε εποχής, έτσι και τα συγκεκριμένα καταστήματα εστίασαν στην οπτική επικοινωνία επενδύοντας στην εσωτερική διακόσμηση αλλά και στη γενικότερη εικόνα τους σε επίπεδο ταυτότητας.

Από τις μεγάλες αναγνωρίσιμες αλυσίδες μέχρι ένα μικρό ντελικατέσεν, η προώθηση της φίρμας μέσω της γραφιστικής απεικόνισης απέκτησε αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά δίνοντας προστιθέμενη αξία στην εταιρεία και τα προϊόντα της».  

IMG 1083 Custom

«Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας και οι καταναλωτές- σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες στον χώρο του design - αναζητούν πλέον πολλά περισσότερα από ένα απλό προϊόν δίνοντας σημασία στην παρουσίαση, το εταιρικό προφίλ, τη φιλοσοφία της εταιρείας, τις πρακτικές που εφαρμόζει, τη διαδικτυακή της παρουσία, την παρουσία στα social media, τη διακόσμηση και τον σχεδιασμό ακόμη και στις μικρές λεπτομέρειες, όπως μπορεί να είναι ένα σακουλάκι ζάχαρης σε κάποιο café. Ως αποτέλεσμα, η δουλειά ενός γραφίστα, δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο σχεδιαστικό κομμάτι αλλά στον πως θα μπορέσει να αφηγηθεί μια ιστορία.

Για να το πετύχει θα πρέπει να κατανοήσει το προϊόν, να δει τις ανάγκες της εταιρείας, να μελετήσει την αγορά στόχο και συνεργαστεί με τον διακοσμητή του καταστήματος προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προβολής. Η έκδοση Delicious την οποία είχα τη χαρά και την τιμή να προλογίσω, εστιάζει σε αυτές ακριβώς τις σχεδιαστικές αρχές του σύγχρονου design παρουσιάζοντας διάφορες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο που ξεχώρισαν για την οπτική τους ταυτότητα. Ένα βιβλίο που αφορά τόσο τους επαγγελματίες στον χώρο του design, τους επιχειρηματίες όσο και τον απλό αναγνώστη».

 

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram