Lefflow: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την προβολή Θεσσαλών εικαστικών


Lefflow: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την προβολή Θεσσαλών εικαστικών Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Η δικηγόρος Νατάσα Κουτσαμπέλα δημιούργησε μία μινιμαλιστική σειρά κοσμημάτων και μία διαδικτυακή πλατφόρμα για την προβολή Θεσσαλών εικαστικών. 

 

Η τέχνη είναι ταλέντο και πάθος. Άσβεστο για πολλούς, πόσω μάλλον για εκείνους που- για διάφορους λόγους- δεν μπόρεσαν να την υπηρετήσουν, ακολουθώντας άλλες διαδρομές και επαγγελματικά μονοπάτια. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Λαρισαίας δικηγόρου Νατάσας Κουτσαμπέλα η οποία, παρότι από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της προς το σχέδιο και τη ζωγραφική, εν τέλει οδηγήθηκε στη Νομική επιλέγοντας μια εντελώς διαφορετική καριέρα από εκείνη που, ενδεχομένως, είχε ονειρευτεί. Μια καριέρα που ωστόσο την αποζημίωσε και την καταξίωσε επαγγελματικά, δίνοντάς της τη δυνατότητα να εκφράσει τον δυναμικό της χαρακτήρα και να αξιοποιήσει τη συνδυαστική της σκέψη.

DXAE3271

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ
Από τις αίθουσες των δικαστηρίων, σε εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών η Νατάσα Κουτσαμπέλα δεν έπαψε ούτε για μια στιγμή στα χρόνια που πέρασαν να τρέφει την καλλιτεχνική της υπόσταση, να μαθαίνει και να δημιουργεί. Πίνακες, γλυπτά και μικρά έργα τέχνης. Μέχρι που γνώρισε το κόσμημα.

ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ
Η επαφή της με το κόσμημα ξεκίνησε το 2011 όταν πήρε την απόφαση να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο αργυροχρυσοχοΐας και όπως θα πει στις Θ.Ε. της κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον.
«Παρότι σαν άνθρωπος δεν συνηθίζω να φοράω κοσμήματα, εντούτοις το κομμάτι του σχεδιασμού λειτούργησε καταλυτικά σε επίπεδο δημιουργικότητας. Η σχεδίαση, η κατεργασία του μετάλλου, η κίνηση που μπορεί να έχει ένα μενταγιόν ή ένα σκουλαρίκι, η πλαστικότητα και ο πειραματισμός με τις φόρμες ήταν για εμένα ένας καινούργιος κόσμος προς εξερεύνηση. Ξεκίνησα λοιπόν να δουλεύω συστηματικά το ασήμι και να πειραματίζομαι με τις φόρμες και τη σχεδίαση προκειμένου να δημιουργήσω όχι απλά ένα κόσμημα με την έννοια του διακοσμητικού στοιχείου, αλλά ένα εικαστικό αντικείμενο ικανό να μεταφέρει ένα προσωπικό μήνυμα και έναν συμβολισμό. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία και με έμπνευση τον «Έρωτα» και το «Άπειρο» προέκυψαν δυο ολοκληρωμένες σειρές κοσμημάτων. Ταυτόχρονα, για πρώτη ίσως φόρα σε αυτήν την καλλιτεχνική μου διαδρομή, βίωσα πολύ έντονα την ανάγκη να εκθέσω τη δουλειά μου και ταυτόχρονα μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητας μου. Έτσι γεννήθηκε το Lefflow».

DXAE3319

LEFFLOW: ΧΩΡΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
«Left» στα αγγλικά σημαίνει αριστερά, «Flow» είναι η ροή και Lefflow είναι το παιχνίδισμα από τον συνδυασμό των δύο λέξεων που σηματοδοτούν το πεδίο έκφρασης της αριστερόχειρα δημιουργού Νατάσας Κουτσαμπέλα.
Ένα εικαστικό εργαστήρι με διαδικτυακή παρουσία (www.lefflow.com), μέσα από το οποίο παρουσιάζει τη δουλειά της στο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια πλατφόρμα εικαστικής έκφρασης που απευθύνεται σε κάθε Θεσσαλό δημιουργό στον χώρο του κοσμήματος και της τέχνης γενικότερα, που επιθυμεί να προβάλει τη δουλειά του.
«Η ιδέα για τη δημιουργία του lefflow.com προέκυψε μέσα από συζητήσεις με φίλους που ασχολούνται επίσης με το κόσμημα, τη ζωγραφική, την κεραμική κ.α. Αντί για ένα απλό site λοιπόν, οραματιστήκαμε έναν διαδικτυακό τόπο όπου κάτω από μια κοινή ομπρέλα, εν προκειμένω του Lefflow Art Studio, καλλιτέχνες από τη Λάρισα και τη Θεσσαλία με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές καλλιτεχνικές ανησυχίες θα μπορούσαν να μεταδώσουν το δημιουργικό τους όραμα στον κόσμο. Ελπίζουμε να βρούμε συνοδοιπόρους», καταλήγει η Νατάσα Κουτσαμπέλα, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς τους δημιουργούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο καινοτόμο εγχείρημα.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram