Βίντεο των μαθητών του 5ου Λυκείου για τα προσφυγόπουλα


Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν μαθητές του 5ου Λυκείου Λάρισας, αφιερώνοντάς το στα ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες.Το συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί τη συμμετοχή των μαθητών στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2016. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας και έχει τίτλο, "Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους-Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα". Η ιστορία του βίντεο, βασίζεται σε δύο ποιήματα μαθητών: "Η θάλασσά μου" και "Δώρο ένα φωτεινό δάκρυ...". Θίγει το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων όχι μόνον για το λόγο ότι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του προσφυγικού, αλλά και για το λόγο ότι μεταφέρουν την ελπίδα. Συνδέει τα συναισθήματα των προσφύγων του 2016, με τα συναισθήματα των προσφύγων της Μικράς Ασίας, για να δείξει ότι υπάρχει κοινός τόπος συναισθημάτων και κοινό τραύμα παντού για τους πρόσφυγες.

Πήραν μέρος οι μαθητές: Βαγγέλης Παππάς, Βάσια Σταμάτη, Εύα Αλτίμπαση, Ευφροσύνη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Βαγγελοπούλου, Μαρία Γκουγκουλοπούλου, Βασιλεία Γκούμα, Εύη Γρηγορίου, Ειρήνη Ζώτου, Μαριάνα Καραμήτρου, Αγγέλα Ντούντα, Άννα Παπαδημητρίου, Κέλλυ Πούλιου, Νικόλαος Πινάτσης και Κωνσταντίνος Σκέντος. 
Ζωγραφική: Λίνα Σπυράτου
Τεχνική επεξεργασία βίντεο: Νικόλαος Πινάτσης
Τεχνική βοήθεια: Βαγγέλης Βαλασσόπουλος

Μουσική: «Πέργαμος»-«Bergama»: Παραδοσιακό τραγούδι των προσφύγων από την Πέργαμο της Μυσίας της Μικράς Ασίας για την καταστροφή του 1922 και την προσφυγιά

Οργάνωση παραγωγής-Σκηνοθεσία: Αρχοντία Γιαννακάκη (συντονίστρια του προγράμματος).

Δείτε εδώ το βίντεο:

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

 • Γιορτή μανιταριού στο Σκλήθρο

  Την 7η Γιορτή Μανιταριού διοργανώνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στον χώρο του σχολείου, (μέσα στον οικισμό) ο Eξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκληθριωτών, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι του Δάσους & της Μυκητοχλωρίδας » και του Δήμου Αγιάς.

 • Λαρισαίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της ΕΡΤ

  Το συγκρότημα Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί επιλέχθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες μπάντες του διαγωνισμού «YourBand» της ΕΡΤ στον οποίο υπήρχαν περισσότερες από διακόσιες συμμετοχές.

 • Λαρισαϊκή καινοτομία στο ΜΙΤ
   

  Το laddroller είναι ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να εκτελέσουν μια σειρά από κινήσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν με κανένα άλλο αντίστοιχο αμαξίδιο, όπως το να κινηθούν άνετα σε όρθια θέση και να υπερβούν ακόμη και μικρά εμπόδια, όπως να ανέβουν ένα πεζοδρόμιο.

 •  «Η Παρέα» της Ευαγγελής Τσιρώνη - Μαλίζου

  Για την καθηγήτρια οφθαλμολογίας Ευαγγελή Τσιρώνη – Μαλίζου το γράψιμο υπήρξε πάντοτε, όχι μια απασχόληση, αλλά προσωπική ανάγκη, μια συνήθεια λυτρωτική, ίσως ακόμη και μια διέξοδος από το έντονο άγχος που συνοδεύει το επάγγελμά της.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

 • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
 • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
 • Τηλ.: 2410 564029
 • email: dtp@eleftheria.gr
 • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram