Νίκος Καϊμακάμης: Τέσσερις εποχές σε μια ποιητική συλλογή 


 • Το site του www.nikosk.gr αποτελεί έναν ζωντανό χώρο έκφρασης για εκείνον στο διαδίκτυο. Μέσα από αυτό, διεξάγει και ένα ιδιότυπο γκάλοπ, όπου ζητά από τους αναγνώστες να αναδείξουν τα πέντε αγαπημένα τους ποιήματα, από τη συλλογή «Τέσσερις εποχές σε μια μέρα». Ένας από αυτούς θα κερδίσει ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου.

Το ταξίδι του Νίκου Καϊμακάμη στον μαγικό κόσμο της ποίησης ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών, όταν άρχισε δειλά να γράφει τους πρώτους του στίχους. 20 περίπου χρόνια μετά μας παρουσιάζει την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Τέσσερις εποχές σε μια μέρα».

Οι «Τέσσερις εποχές σε μια μέρα» είναι ένα βιβλίο που χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και κάθε ένα από αυτά αντιστοιχεί σε μια εποχή του χρόνου, αλλά και σε μια συναισθηματική κατάσταση που συνδέεται με την κάθε εποχή. Έτσι, από τις υπαρξιακές αναζητήσεις του φθινοπώρου, ο συγγραφέας ταξιδεύει τον αναγνώστη μέσα στα βαθιά σκοτάδια του χειμώνα για να τον οδηγήσει μετά στην ηθική αναγέννηση της άνοιξης. Και η κατάληξη αυτής της ενδιαφέρουσας πνευματικής περιπλάνησης δεν είναι άλλη από το μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι, την εποχή της χαράς και της αγάπης. Ο Νίκος Καϊμακάμης μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι εναλλαγής συναισθημάτων, μετάβασης από τη μια διάθεση στην άλλη και μέσα από τις λέξεις ζωντανεύει στο μυαλό μας δεκάδες εικόνες. «Τα συναισθήματα είναι σαν τις εποχές» θα πει. «Εναλλάσσονται με ταχύτητα ακόμη και μέσα στην ίδια μέρα, όμως στόχος όλων – και δικός μου μέσα από αυτή τη συλλογή – είναι να φτάσουμε στο Καλοκαίρι, δηλαδή να βιώσουμε τα συναισθήματα της χαράς και της αγάπης».

Η ενασχόλησή του Νίκου Καϊμακάμη με την ποίηση ξεκίνησε ερασιτεχνικά σε ηλικία 15 ετών, ενώ αργότερα καταπιάστηκε με τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων. Έως σήμερα έχει συμμετάσχει με κείμενά του σε τέσσερα συλλογικά έργα. Το 2014, το διήγημά του με τίτλο «Ερμού», διακρίθηκε στον διαγωνισμό διηγήματος της ομάδας Atenistas και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός, στο συλλογικό έργο, «Δρόμοι της Αθήνας». Όλα αυτά τα χρόνια έγραφε σποραδικά, όμως πλέον αποφάσισε να αφιερωθεί στη συγγραφή - μιας και όπως λέει αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις κάτι σωστά. Και μαζί με αυτό αποφάσισε μετά από χρόνια να εκθέσει τα ποιήματά του. «Αν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό θέλεις να κάνεις, πρέπει να εκτεθείς. Να είσαι έτοιμος να ακούσεις αρνητικά σχόλια. Προσωπικά περιμένω να μου πουν τι δεν κάνω καλά, γιατί έτσι θα γίνει καλύτερος» σημειώνει.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

 • Οι barista «σφάζονται» για τις ποδιές της Μαρίας

   Η Μαρία Ιόλη Ντορμπά από μικρή ήθελε να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας. Και μπορεί το όνειρό της να μην έχει πραγματοποιηθεί πλήρως, έχει κάνει όμως ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας τις δικές της χειροποίητες ποδιές εργασίας, για μπαρ.

 • Λαρισαίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της ΕΡΤ

  Το συγκρότημα Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί επιλέχθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες μπάντες του διαγωνισμού «YourBand» της ΕΡΤ στον οποίο υπήρχαν περισσότερες από διακόσιες συμμετοχές.

 • Λαρισαϊκή καινοτομία στο ΜΙΤ
   

  Το laddroller είναι ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να εκτελέσουν μια σειρά από κινήσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν με κανένα άλλο αντίστοιχο αμαξίδιο, όπως το να κινηθούν άνετα σε όρθια θέση και να υπερβούν ακόμη και μικρά εμπόδια, όπως να ανέβουν ένα πεζοδρόμιο.

 •  «Η Παρέα» της Ευαγγελής Τσιρώνη - Μαλίζου

  Για την καθηγήτρια οφθαλμολογίας Ευαγγελή Τσιρώνη – Μαλίζου το γράψιμο υπήρξε πάντοτε, όχι μια απασχόληση, αλλά προσωπική ανάγκη, μια συνήθεια λυτρωτική, ίσως ακόμη και μια διέξοδος από το έντονο άγχος που συνοδεύει το επάγγελμά της.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

 • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
 • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
 • Τηλ.: 2410 564029
 • email: dtp@eleftheria.gr
 • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram